HL20200322

A SZENT KERESZT PLÉBÁNIA HÍRLEVELE

Amennyiben a Hírlevél szövege nem megfelelően jelenik meg képernyőjén, tekintse meg itt!

Hirdetés

Kedves Testvérek!

Ebben a nehéz helyzetben a plébánia felajánlja a segítségét. Idős emberek számára a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását, egyéb házi munka elvégzését, fiatal házasok számára a gyermekekre való időleges vigyázást, és egyéb felmerülő nehézségek megoldását.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

Bartók Ferenc plébános

Tel.: 449-377 vagy 20-9272442

e-mail: ferencosb@gmail.com

A Húsvét előtti templomtakarításra 2020. március 23-án, hétfőn kerül sor. Szeretettel várjuk mindazokat, akik szívesen segítenek az ünnepi előkészületben. A templomtakarítás reggel 8 órakor kezdődik.

A HÉT LITURGIKUS RENDJE

Ménfőcsanak, 2020. március 22.

Kedves Testvérek!

Bizonyára sokan értesültek arról, hogy a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia határozata alapján, a járványveszélyre tekintettel, a mai naptól (03.22 -bizonytalan ideig) nem tarthatunk szentmisét a hívek részvételével.

Fájdalommal, de el kell fogadnunk ezt a helyzetet.

Mindazonáltal Jézustól nem szakadhatunk el. A templom egész nap nyitva lesz, aki betér, tud imádkozni.

Március 29-én, Nagyböjt 5. vasárnapján lesz templomunk szentségimádási napja. Reggel 8 órakor kihelyezem az Oltáriszentséget, este 6 óráig alkalom lesz az Úr Jézussal való találkozásra, a csendes imára.

Jézusunk, szeretünk téged, e válságos időben még mélyebb hittel és bizalommal kapaszkodunk beléd! Kérünk, oltalmazz minket! Nagy irgalmasságoddal bocsásd meg bűneinket!

Szeretettel:

Lelkipásztorotok, Ferenc atya

Olvasnivaló:

A vasárnapok is beleszámítanak a negyven böjti napba? – Harminc kérdés és válasz a nagyböjtről

Füzes Ádámot, az Esztergomi Hittudományi Főiskola levelező tagozatának liturgikatanárát kérdeztük a nagyböjtről – a készületről és annak eszközeiről –, hogy könnyebben válaszolhassunk az Úr hívására ebben a kegyelmi időszakban (is).

A kérdések és válaszok itt olvashatók.