HL170212

A SZENT KERESZT PLÉBÁNIA HÍRLEVELE

HÍREK

A PLÉBÁNIA HIRDETÉSEI

               MÉNFŐCSANAK, 2017. FEBRUÁR 12.

Adófelajánlás

    Örömhír számunkra is, hogy Kismegyeren - a csanaki plébániához tartozó filián - elindult az orgona építése. Az ár 1/3-át az eddigi gyűjtésből már be tudtuk fizetni. Most egy nagy összefogásra lenne szükség, hogy a teljes orgona elkészülhessen, és hamarosan megszólalhasson a kismegyeri Isteni Irgalmasság templomában. Plébánosunk kéri a kedves testvéreket, ha van módjuk adójuk 1%-nak felajánlásával segíteni az orgona elkészültét, tegyék meg ezt. Kérjék meg erre a barátokat, ismerősöket, a rokonsághoz tartozókat is.

A kedvezményezett neve:

Kismegyeri Szent Anna Egyházközség Templomépítő és Fenntartó Alapítvány

Adószáma: 18980055-1-08

Betegek világnapja

    2017. február 11-én, szombaton volt a Betegek Világnapja. Az esti szentmisén - a betegek szentségének kiszolgáltatása előtt – Ferenc atya kivonatosan ismertette a pápának erre a napra írt üzenetét. Ennek teljes szövege most ITT elolvasható.

ESEMÉNYEK

A Szent László-év megnyitása

    Február 17-én pénteken a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban 10:00 órakor kezdődő, majd a Városházán folytatódó eseménysorozattal nyílik meg nagy királyunk emlékével. A megnyitó részletes programja itt található.

PROGRAM

Luther nyomában

    Luther Márton 1483-ban, egy bányász fiaként született Eislebenben, gyermekkorát pedig Mansfeldben töltötte. Ágoston-rendi szerzetesként és egyetemi tanárként 1517. október 31-én a wittenbergi vártemplom kapujára tűzte ki 95 tételét. Luther célkitűzése kétségtelenül az egyház megreformálása, megújítása volt, amely számunka, a különböző felekezetekben élő keresztények számára is nagyon fontos. Ezen esemény 500. évfordulója alkalmából Arnold atya ökumenikus zarándoklatot szervez Németországba 2017. április 28 – május 2. között, amelyre szeretettel várják a csanaki hívek jelentkezését is.

A részletes program és a jelentkezési lap ITT érhető el.

KITEKINTŐ

Piarista jubileumok

A legrégibb és legismertebb magyarországi tanítórend hármas jubileumot ünnepel ebben az évben: a rendalapítás 400., a rendalapító, Kalazanci Szent József szentté avatásának 250., és a pesti iskola alapításának 300. évfordulóját. Ebből az alkalomból Labancz Zsolttal, a Piarista Rend Magyar Tartományának elöljárójával beszélgetett a Magyar Kurír. Az interjú telje szövege itt található.

Ne kívánd felebarátod kütyüjét!

Az információs technológia fejlődése és az internet világa számos olyan kihívás elé állít bennünket, amelynek etikai vonzata is van. Ezekkel kapcsolatban érdemes megfontolni  Fabiny Tamás evangélikus püspök digitális korra alkalmazott tízparancsolat-parafrázisát, amely itt olvasható.

A HÉT LITURGIKUS RENDJE

HÉTFŐ – február 13.

KÖZNAP

17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise

(Meghalt Gangl Dénes és Újvári Piroska szülőkért és meghalt hozzátartozókért)

KEDD – február 14.

SZENT CIRILL SZERZETES ÉS SZENT METÓD PÜSPÖK, EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJEINEK ÜNNEPE

 17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise

(Meghalt Rosta Sándorért és szüleiért)

SZERDA – február 15.

KÖZNAP

17:15 Szentségimádás

18:00 Szentmise

CSÜTÖRTÖK – február 16.

KÖZNAP

17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise

PÉNTEK – február 17.

A SZERVITA TREND HÉT ALAPÍTÓJÁNAK EMLÉKNAPJA

14:00 Temetés: Varga István

17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise

(Meghalt Péntek Istvánné sz. Farkas Erzsébetért, halálának 8. évfordulóján)

SZOMBAT – február 18.

KÖZNAP

17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise

(Meghalt Keresztúri Jenő férj, édesapa és nagyapáért, halálának évfordulóján) 

VASÁRNAP – február 19.

ÉVKÖZI 7. VASÁRNAP

8:30 Szentmise

(Meghalt Csécs Istvánné sz. Süveges Teréziáért halálának évfordulóján)

17:00 Szentmise

(Meghalt Józsa Kálmánnért halálának 8. évfordulóján)

 

 

A HÍRLEVÉLBEN KÖZÖLT – ÉS TOVÁBBI – ESEMÉNYEKRŐL, HÍREKRŐL, VALAMINT A FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ AJÁNLOTT  OLVASNIVALÓKRÓL RÉSZLETESEBB INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK A PLÉBÁNIA HONLAPJÁN A KÖVETKEZŐ CÍMEN: csanakiszentkereszt.hu

További információkért érdemes követni a plébánia facebbok oldalát is!