HL 181119

SZENT KERESZT PLÉBÁNIA HÍRLEVELE

Amennyiben a Hírlevél szövege nem megfelelően jelenik meg képernyőjén, tekintse meg itt !

ESEMÉNYEK

A bizalom zarándokútja

Az esztendők végét a világ jelentős része rendre zajosan, petárdázással zárja. Sok fiatal egy másik hagyományt követett Svájcban: óriási tömeg gyűlt egybe ismét, hogy békésen lépjenek át az új évbe.

    Bázel három ország találkozásánál fekszik, ily módon kultúrák, népek állandó érintkezési pontja.  Ideális helyszín, hogy a "Bizalom zarándokútja" kezdeményezés állomása legyen, ahol a Taizéi Közösség meghívására 2017 végén húszezer fiatal imádkozott együtt, majd kezdte meg az új esztendőt. Tovább..

ÉRDEKESSÉG

Szent Mihály sziklája

"Emlékeznek, hol ért véget a Csillagok háborúja hetedik része? Hol fordult hátra az idősödő Luke Skywalker, hogy végre a kamerába nézzen?"

   Ugyanezt a világvéginek tűnő, de valójában az ír partvidéktől nyugatra található sziklameredélyt láthatjuk a nyolcadik részben. A Csillagok háborúja gigantikus fantáziavilága javarészt digitális effekteknek köszönhető, ez a valószínűtlen helyszín azonban nagyon is valódi –, sőt, az itt élt szerzetesek révén - a valóságban is fontos szerepet játszott a sötétség és fény közötti civilizációs ütközetben. Tovább

OLVASNIVALÓK

Az imádság lázadás az igazságtalanság ellen

"Lelket adni a globalizációnak: ez a keresztények feladata, mert különben csak a pénzügyek és a terrorizmus globalizálódik, és akkor jaj nekünk."

    A Szent Egyed közösség a béke világnapján, január elsején minden évben fáklyás felvonulást és ökumenikus imaórát szervez Budapesten. Szőke Péter a közösség vezetőjét nyilatkozott erről a Magyar Kurírnak. Most, az elvándorlók és a menekültek világnapjának hetében érdemes elolvasni az ezt a témát érintő, elgondolkodtató interjút.

Párbeszéddel megszelídíthetjük a félelmet

"Többnyire attól félünk, amit nem ismerünk, ez természetes dolog. Az viszont nem mindegy, hogy mit kezdünk a félelemmel."

    Al Ghaoui Hessnát, a szír származású Prima Primissima-díjas újságírót szinte csak a menekültügy kapcsán faggatják mostanában. Új könyve megjelenésekor átfogóbb, mélyebb problémákról nyilatkozott a SZEMléleknek. A beszélgetés szövege itt olvasható.

A HÍRLEVÉLBEN KÖZÖLT – ÉS TOVÁBBI – ESEMÉNYEKRŐL, HÍREKRŐL, VALAMINT A FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ AJÁNLOTT  OLVASNI- ÉS NÉZNIVALÓKRÓL RÉSZLETESEBB INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK A PLÉBÁNIA HONLAPJÁN A KÖVETKEZŐ CÍMEN: csanakiszentkereszt.hu.

DE ÉRDEMES KÖVETNI facebook OLDALUNKAT IS!  

 

 

 

   MÉNFŐCSANAK                 2018.november 18 .

A HÉT LITURGIKUS RENDJE

dSZOMBAT – január 13.    

KÖZNAP

15:00 Mocorgók miséje 

17:30 Rózsafüzér

                  18:00 Szentmise

(Meghalt Janináért halála  első, és, édesanyjáért, Stefániáért halála 5. évfordulóján)

VASÁRNAP -január 14.

ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

Az elvándorlók és menekültek világnapja!

 8:30 Szentmise 

(Meghalt Mária édesanyáért és elhunyt szüleiért)

17:00 Szentmise 

(Élő Hajnalkáért és Éváért)