Lelki felkészülés – előadások, olvasmányok

    A szentségimádás iskolája

  

    
 Fábry Kornél atya, a NEK előkészítő bizottságának vezetője előadás sorozatot tartott 2017. szeptember 11. és december 11. között hétfő esténként a 18 órai szentmisével kezdve 20 óráig a Városmajori Jézus Szíve-templomban.

    Ennek célja, hogy - Szent II. János Pál pápa útmutatása alapján, aki az Új évezred küszöbén című levelében "az imádás iskoláinak" megalapítására hívott -hogy újra bevezessük az embereket a szentségimádásba. Erre dolgozták ki a tizenkét alkalomból álló adorációs iskolát.

    Az előadások három részből állnak:

Krisztus valóságos jelenléte az Eucharisztiában;

imádás, az ima egy bizonyos szempont szerint (például beszélgetés Istennel, kérő imádság, imádás/hálaadás, megbocsátás/irgalmasság...), és

gyakorlati segítség a szentségimádáshoz.


Az elhangzott előadások - videón, illetve hangfelvételen - ITT  érhetők el.
A legcsodálatosabb ajándék és a legfélelmesebb titok 


"a szentmise olyan történés, amikor Isten kommunikál velünk: a szertartás elején párbeszédben, azután a felajánlásban, a konszekrációban, majd a szentáldozásban (communio). Átlényegít, egyesül velünk. A küldetésünk nem a mise után, hanem a communióval, a szentáldozással kezdődik”


Az Eucharisztiáról szólt a 2018.március 17-én megtartott Sapientia-nap egész napos konferenciája a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán. A Magyar Kurír erről szóló beszámolója itt olvasható.

Babits Mihály: Eucharistia


"Az Úr nem ment el, itt maradt.
Őbelőle táplálkozunk.
Óh különös, szent, nagy titok!"

Babits Mihály versét mondja el és elemezi  Eperjes Károly ezen a felvételen. A vers szövege itt olvasható.
Comments