HETI HÍRLEVÉL‎ > ‎

másolat

SZENT KERESZT PLÉBÁNIA HÍRLEVELE


HIRDETÉSEK

    A tanév kezdetével újra elindulnak a Mocorgó misék, azaz az óvodások miséi. Az első, szeptember 2-án, szombaton délután 3 órakor lesz. Szeretettel várjuk a gyermekeket, szüleiket és nagyszüleiket. 

    Iskolások hitoktatása


1.     A ménfőcsanaki iskolában tanuló gyermekek az órarend szerinti időpontokban járnak hittan órára. Az első osztályosok órája kedden, a harmadiktól nyolcadik osztályos gyerekek hittan órája csütörtökön lesz. 

 

2.     A Győrben tanuló gyermekek számára a plébánián hétfői napokon tartunk hittant. A hétfői hittan időpontja: 16.30-17.30, ahogy az elmúlt években ezt már megszoktuk. Az első hittan óra időpontja: 2017. szeptember 4. A plébánián találkozunk, itt beszéljük majd meg, hogy milyen csoportjaink lesznek.

 

3.     Várjuk azon tanulók jelentkezését, akik máshová járnak hittanra (pl. Győrben tanulnak és az iskolájukban vesznek részt a hitoktatásban), de itthon szeretnének elsőáldozáshoz járulni vagy bérmálkozni. Erre van lehetőség, de erre a tanév elején kell jelentkezni.


        Az elsőáldozás, ill. bérmálkozás évében kötelező előkészítő van, így az évközi, vagy tanév végi jelentkezést már nem tudjuk elfogadni. Kérjük, most gondolják meg a Győrben tanuló gyermekek  szülei, hogy gyermekeik hol szeretnének szentségekhez járulni.

 

4.     A „Veni Sancte”, a Szentlelket segítségül hívó tanévnyitó szentmise dátuma: 2017. szeptember 10., vasárnap. A szentmise 8.30-kor kezdődik. Szeretettel várjuk a hittanosokat és szüleiket is.

  Felnőtt  keresztelés, elsőáldozás és bérmálkozás

 

Azon felnőttek számára, akiknél hiányoznak, vagy részben hiányoznak a bevezető szentségek (keresztség, elsőáldozás, bérmálás) előkészítőt indítunk. Az előkészítő szeptemberben indul, a szentségeket a jövő évben Húsvétkor szolgáltatjuk ki. Várjuk a fiatalok jelentkezését.


          Folytatódik a felnőttek Biblia-órája. Az első találkozás dátuma: 2017. szeptember 6., szerda. A szentmise után a plébánián találkozunk.
Házasságkötésre készülőknek


    Kérjük azon fiatalokat, akik 2018-ban szeretnének házasságot kötni, hogy ez év őszén jelentkezzenek, hogy meg tudjuk beszélni a házasságkötés feltételeit, ill. az arra való felkészülést, a jegyesoktatást.  
  
      2017. augusztus 24-én, pénteken délután elhunyt Czédli   András testvérünk. A temetés időpontjáról később tudjuk tájékoztatni a testvéreket.   

       


       A múlt vasárnap, aug. 20-án az esti szentmise után Bartók Ferenc OSB plébános úr megáldotta a részben felújított (korszerű vizesblokkal és fűtési rendszerrel ellátott) közösségi házat ( a régi iskolát. Az eseményről néhány fénykép
látható itt.
KITEKINTŐÚj versszakokkal bővült az „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének

    Az egyik legismertebb népénekünk a magyar szenteket sorba vevő, „Isten, hazánkért térdelünk elődbe” kezdetű ének. Mentes Mihály papköltő eredetileg négy versszakos költeményét három további versszakkal bővítették ki augusztus 20-ra készülve Pannonhalmán. Részletek a Magyar Kurírban 10 csodás templom, amelyek lenyűgöző helyre épültek

    A templom az a nagy tornyos épület, ami ott áll a főtéren, a főutcán, a település közepén - gondolják sokan. Ezt a megszokott képet igazítja ki a következő fotóválogatás – Izlandtól Iránig kalandozhatunk lélekben. Tovább...

 

A HÍRLEVÉLBEN KÖZÖLT – ÉS TOVÁBBI – ESEMÉNYEKRŐL, HÍREKRŐL, VALAMINT A FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ AJÁNLOTT  OLVASNI- ÉS NÉZNIVALÓKRÓL RÉSZLETESEBB INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK A PLÉBÁNIA HONLAPJÁN A KÖVETKEZŐ CÍMEN: csanakiszentkereszt.hu


Egyéb információkért érdemes követni a plébánia facebook oldalát is!


 

  


               MÉNFŐCSANAK, 2017. augusztus 27.A HÉT LITURGIKUS RENDJE


HÉTFŐ - augusztus 28.

        SZENT ÁGOSTON PÜSPÖK, EGYHÁZTANÍTÓ                         EMLÉKNAPJA

18:00 Vesperás

18:30 Szentmise

(Élő Gáborért és családjáért)


KEDD – augusztus 29.

KERESZTELŐ SZENT JÁNOS VÉRTANÚSÁGA - EMLÉKNAP

18:00 Vesprás

18:30 Szentmise

(Meghalt Újvári István édesapáért, nagyapáért)


SZERDA – augusztus 30.

KÖZNAP

17:45 Szentségimádás  

                             (a tanévet kezdő diákokért ajánljuk fel)

18:30 Szentmise

           (Meghalt Mezei Fidélért és szüleiért)


CSÜTÖRTÖK – augusztus 31.

 KÖZNAP

18:00 Vesperás

18:30 Szentmise

(Élő Sándorért)


PÉNTEK – szeptember 1.

         KÖZNAP

18:00 Vesperás

18:30 Szentmise  

           (Élő Andrásért és családjáért)


SZOMBAT – szeptember 2.    

          KÖZNAP 

          11:00 Keresztelő: Gerencsér-Mádl Zente

         13:00Temetés:  Béres Mihály és Béres Mihályné

                     (korábban elhunytak örök nyugalomra helyezése)

         15:00 Mocorgók miséje 

          18:00 Vesperás                  

18:30 Szentmise

(Meghalt Csehy Ferenc és felesége, Csapó Mária szülőkért, nagyszülőkért))


VASÁRNAP – szeptember 3.

ÉVKÖZI 22. VASÁRNAP

 8:30 Szentmise

12:00 Keresztelő: Csete Boglárka

13:00 Keresztelő: Reizer Dorka
17:00 Szentmise