HETI HÍRLEVÉL‎ > ‎

HL 180128

SZENT KERESZT PLÉBÁNIA HÍRLEVELE

Amennyiben a Hírlevél szövege nem megfelelően jelenik meg képernyőjén, tekintse meg itt !HIRDETÉSElsőpéntek


    Pénteken, február 2-án Ferenc atya a szokásos rendben keresi föl a betegeket.


A szentségimádás iskolája

    Templomunkban, a 2020-ban rendezendő Eucharisztikus Kongresszusra való készületként, elindítottuk a „Szentségimádás iskoláját”.         

    Szombatonként 17 órai kezdettel megnézünk egy video anyagot, melyen Fábry Kornél atya előadása hangzik el, amit egy kb. negyedórás csendes szentségimádás követ. Összesen tizenkét előadásról kerül sor.

   Az előadásokhoz kapcsolódik egy munkafüzet, mely követi az előadások tematikáját, de lehetőséget teremt arra is, hogy benne lejegyezzük a legszemélyesebb gondolatainkat is. A füzet 500 Ft-ért megvásárolható a templomban. 

    A következő szombaton, febr. 3-án a II. előadás hangzik el. Nagy szeretettel hívjuk és várjuk a testvéreket.

    További Információk a plébánia honlapjának (www.csanakiszentkereszt.hu) Eucharisztikus Kongresszus 2020 c. oldalán találhatók


Hittanosok farsangja  


    Az idén a hittanosok farsangját 2018. február 10-én, szombaton  rendezzük. A gyerekek készüljenek jelmezzel, mert lesz jelmezbál, és lesz tombola is nagy nyereményekkel, valamint egy meglepetés is várja a résztvevőket.

    Szeretettel várjuk a hittanosokat!


ITTHON


Lezárult az ökumenikus imahét


"Amikor azt mondjuk, hogy elismerjük a más hagyományokkal rendelkező keresztények keresztségét, megvalljuk, hogy ők is elnyerték az Úr bocsánatát és a kegyelmet, amely működik bennük. És elfogadjuk istentiszteletüket mint a dicséret hiteles kifejeződését mindazért, amit Isten végbevitt. Ezért vágyunk arra, hogy együtt imádkozzunk és még jobban egyesítsük hangjainkat. És még ha a különbözőségek elválasztanak is minket egymástól, elismerjük, hogy a megváltottak népéhez tartozunk." (Ferenc pápa)

    A hétfőin a ménfői evangélikus templomban, majd szerdán a ménfői katolkus templomban tartott közös liturgiák után pénteken a nálunk tartott imaórával fejeződött be a múlt heti ménfőcsanaki ökumenikus imahét,  amelyen a lelkészek mellett a testvéregyházak hívei is szép számmal részt vettek. Az imaórák után rendezett hangulatos agapék is jól szolgáltál egymás megismerését.

    A csanaki esemény előkészítésében és lebonyolításában közreműködő számos testvérünknek ez úton is köszönjük áldozatos munkájukat!


HÍREK


A teljességre törekvő ember

  


"Az ember a bűnből saját erejéből nem tud szabadulni. Isten, aki Krisztus képében emberré lett, magára vette az emberiség összes bűnét, kereszthalált halt, hogy áldozatával megváltsa a világot és helyreállítsa rendjét. Krisztus egész működése tulajdonképpen nem másról szól, mint arról, hogy ami szétesett, azt újra egybe forrassza. Krisztusban kibékül az ég és a föld." 

    A holisztikus emberképről, azaz a teljességre, az egészre törekvő, a világot egységben, összefüggéseiben láttató szemléletről tartott vetítéssel egybekötött előadást Tihanyban a „Tetőtéri esték” január 12-i alkalmán Korzenszky Richárd tihanyi perjel. A Magyar Kurír tudósítás teljes terjedelmében itt olvasható.A HÍRLEVÉLBEN KÖZÖLT – ÉS TOVÁBBI – ESEMÉNYEKRŐL, HÍREKRŐL, VALAMINT A FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ AJÁNLOTT  OLVASNI- ÉS NÉZNIVALÓKRÓL RÉSZLETESEBB INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK A PLÉBÁNIA HONLAPJÁN A KÖVETKEZŐ CÍMEN: csanakiszentkereszt.hu.

DE ÉRDEMES KÖVETNI facebook OLDALUNKAT IS!  


 

  


   MÉNFŐCSANAK               2018. JANUÁR 28.


A HÉT LITURGIKUS RENDJE


HÉTFŐ - január 29.

KÖZNAP

17:30  Rózsafüzér

18:00 Szentmise

           

KEDD - január 30.

KÖZNAP
17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise

SZERDA – január 31.

BOSCO SZENT JÁNOS PAP EMLÉKNAPJA

        17:30 Rózsafüzér

                 18:00 Szentmise

                           (Meghalt István testvérért)


CSÜTÖRTÖK – február 1.

KÖZNAP

17:15 Szentségimádás

18:00 Szentmise

            

PÉNTEK – február 2.     

URUNK BEMUTATÁSÁNAK ÜNNEPE GYERTYASZENTELŐ BOLDOGASSZONY

A SZERZETESEK NAPJA!

17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise (gyertyaszenteléssel)

(Élő Miklósért és Ildikóért)


SZOMBAT – február 3.    

SZENT BALÁZS VÉRTANÚ PÜSPÖK EMLÉKNAPJA

15:00 Mocorgók szentmiséje                               (balázsáldással)

17:00 A szentségimádás iskolája 

 18:00 Szentmise (balázsáldással)


VASÁRNAP - február 4..

ÉVKÖZI 5. VASÁRNAP

 8:30 Szentmise

12:00 Keresztelő: Zsirmon Zsejke

17:00 Szentmise 

(Meghalt Venesz Istvánért és feleségéért, Bedő Annáért, valamint gyermekeikért)