HETI HÍRLEVÉL‎ > ‎

HL 180101

SZENT KERESZT PLÉBÁNIA HÍRLEVELE

Amennyiben a Hírlevél szövege nem megfelelően jelenik meg képernyőjén, tekintse meg itt !OLVASNI VALÓKMegvédeni Ferenc pápát?


"Akkor „védjük” meg legjobban a pápát, ha hűek vagyunk önmagunkhoz: nem adjuk fel a gondolkodás sokszor fáradságos útját. Hallgatunk Jézusra, valamint Péter utódaira, és élő kapcsolatban vagyunk, maradunk Istennel – és egymással."

    A közösségi oldalakon Ferenc pápát „szenilis öregemberező” kritikai hang megjelenésekor tavaly azt hittük, elértük a hazai „közbeszéd” mélypontját. Tévedtünk. A magyar sajtót nemrég járta be a Miskolci Televízióban adott „helyzetkép”, amely a műsor címével egyezően egy látlelet a sajtóból táplálkozó féligazságokból, csúsztatásokból kiinduló, félelmeinkre alapozó társadalmi közbeszédünkről.

    Az elmúlt hetekben felerősödő, hazánkban is a véleményformáló média felületein a Ferenc pápát érő kritikákra reflektál a Magyar Kurír alábbi főszerkesztői írása.Fontos lenne az egymás iránti bizalom erősítése


"...ami a karácsonynak a nagy ajándéka, örömhíre: Isten békét teremtett Jézus Krisztus születésével. Erre a békére és az egymás iránti bizalom megerősödésére elképesztően nagy szükség lenne. Félek attól, hogy súlyos falak épültek ki, amelyek nem segítik a társadalom egységét."

    Átment Magyarországon több tízezer ember: közülük hánynak hirdettük meg az evangéliumot mi, a keresztény ország? – az iskolai integráció és a közoktatás kihívásai mellett többek közt erről beszélgett a Magyar Nemzet Hardi Titusz atyával, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatójával. A teljes interjú itt olvasható."...mint önmagad."


"...rosszul fordítjuk a szöveget, amikor így adjuk vissza: „Szeresd felebarátod úgy, ahogyan önmagadat szereted.” A héberben lenne mód arra, hogy így fogalmazzon, de ehelyett azt mondja: „Szeresd felebarátodat önmagadként.”

    Azt mondja a felebaráti szeretet parancsa – írja Urbán József piarista atya a blogjában -, hogy amennyire egyértelmű az önmagam szeretete, éppoly egyértelműnek kell látnom az összetartozásunkat is. Nem jól szeretem magamat, ha nem szeretem a felebarátomat. Nem sikerül az emberség-projekt, ha kizárom belőle a felebarát szeretetét. Tovább...A HÍRLEVÉLBEN KÖZÖLT – ÉS TOVÁBBI – ESEMÉNYEKRŐL, HÍREKRŐL, VALAMINT A FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ AJÁNLOTT  OLVASNI- ÉS NÉZNIVALÓKRÓL RÉSZLETESEBB INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK A PLÉBÁNIA HONLAPJÁN A KÖVETKEZŐ CÍMEN: csanakiszentkereszt.hu.
DE ÉRDEMES KÖVETNI facebook OLDALUNKAT IS!  


 

  


   MÉNFŐCSANAK                 2018. JANUÁR 1.


A HÉT LITURGIKUS RENDJE


HÉTFŐ - január 1.  A béke világnapja

ÚJÉV - KARÁCSONY NYOLCADA ISTENSZÜLŐ SZŰZ MÁRIA ÜNNEPE  FŐÜNNEP

 8:30 Szentmise

17:00 Szentmise


KEDD - január 2.
NAGY SZENT VAZUL ÉS NAZIANZI SZENT GERGELY PÜSPÖKÖK ÉS EGYHÁZTANÍTÓK EMLÉKNAPJA
17:30 Rózsafüzér

18:00 Igeliturgia

SZERDA – január 3.

JÉZUS SZENT NEVE ÜNNEPE

                  17:30 Rózsafüzér

18:00 Szentmise


CSÜTÖRTÖK – január 4.

KÖZNAP VÍZKERESZT ELŐTT

17:15 Szentségimádás

18:00 Szentmise

            

PÉNTEK – január 5.     

KÖZNAP VÍZKERESZT ELŐTT

17:30 Rózsafüzér 

18:00 Igeliturgia


SZOMBAT –január 6.    

VÍZKERESZT, URUNK MEGJELENÉSE FŐÜNNEP - kötelező ünnep

 17:30 Rózsafüzér

                   18:00 Szentmise

(Élő Péterért és családjáért)


VASÁRNAP -január 7.

URUNK MEGKERESZTELKEDÉSE ÜNNEPE

 8:30 Szentmise 

(Meghalt Újvári Lajosné sz. Grábics Máriáért és hozzátartozókért)

12:00 Keresztelő: Németh Róza

17:00 Szentmise 

(Meghalt nagyszülőkért)