HETI HÍRLEVÉL‎ > ‎

HL 170813

SZENT KERESZT PLÉBÁNIA HÍRLEVELE


HIRDETÉSEK


    Augusztus 15., kedd, Nagyboldogasszony főünnepe, kötelező egyházi ünnepünk. A Szűzanya azzal a gyöngédséggel és gondoskodóan szeret bennünket, mint ahogy a földi édesanyák szeretik gyermekeiket. 

    Fontos, hogy ezt a szeretetet megháláljuk és viszonozzuk. Ezért külön is buzdítom a testvéreket, hogy mindenki jöjjön el az ünnepi szentmisére, mely 18.30-kor kezdődik. Ne engedjünk a „nyári vakációs” lelki tunyaságnak, hanem szívbéli részvételünkkel tegyük tényleg ünneppé ezt a napot. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket. 

    Augusztus 20., vasárnap, Szent István király, Magyarország fővédőszentjének főünnepe. A vasárnapi miserend szerint 8.30-kor és 17 órakor lesz szentmise.

    A 17 órakor kezdődő szentmise keretében lesz a kenyéráldás, majd a szentmisét követően megáldjuk a közösségi ház most felújított részét. 

Ide születtünk, itt vagyunk itthon, Magyarország a Hazánk! Keresztény magyarként élünk e parányi földön, Szent István király a mi királyunk! Jöjjünk, együtt ünnepeljük egyház- és államalapító királyunkat!

KITEKINTŐ


Országos gyűjtése az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére

    A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, ismerve sok keresztény közösség helyzetét, júniusi ülésén úgy döntött, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdet. Továbbra is várják az adományokat.

    Akik szeretnének, még augusztus hónapban egy erre a célra létrehozott bankszámlaszámon (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104—18181490—14000003 számlára történő utalással keresztül tudnak hozzájárulni a gyűjtéshez.

    A gyűjtés elsődleges célja, hogy segítséget tudjunk nyújtani azoknak a keresztényeknek, akiknek lehetőségük nyílik visszaköltözni korábbi lakhelyükre, támogatva lerombolt otthonaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését.


Európa legjobbjai között a győri Öt Templom Fesztivál

    Az Öt Templom Fesztivál is felkerült Európa legjobb kulturális rendezvényeinek huszonhatos listájára; a májusban megtartott győri fesztivál így az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) fődíjáért is versenyben van. Bővebben...


A guadon ülő érsek

    Sokan felkapták a fejüket Kocsis Fülöp szerzetes főpásztor szokatlan mutatványa láttán. Közvetlen helyettese árulta el, hogy került egy vallási vezető ilyen terepjárgányra. A  riportot a Szem-Lélek blog közölte.

 

A HÍRLEVÉLBEN KÖZÖLT – ÉS TOVÁBBI – ESEMÉNYEKRŐL, HÍREKRŐL, VALAMINT A FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ AJÁNLOTT  OLVASNI- ÉS NÉZNIVALÓKRÓL RÉSZLETESEBB INFORMÁCIÓK TALÁLHATÓK A PLÉBÁNIA HONLAPJÁN A KÖVETKEZŐ CÍMEN: csanakiszentkereszt.hu


Egyéb információkért érdemes követni a plébánia facebook oldalát is!


 

  


               MÉNFŐCSANAK, 2017. augusztus 13.


A HÉT LITURGIKUS RENDJE


HÉTFŐ - augusztus 14.

         SZENT MAXIMILIAN KOLBE VÉRTANÚ             EMLÉKNAPJA

18:00 Rózsafüzér

18:00 Szentmise


KEDD – augusztus 15.

SZŰZ MÁRIA MENNYBEVÉTELE,

NAGYBOLDOGASSZONY - FŐÜNNEP

18:00 Rózsafüzér

18:30 Szentmise

(Meghalt Pintér Ernőért))


SZERDA – augusztus 16.

KÖZNAP

17:45 Szentségimádás

18:30 Szentmise

(Meghalt Édesanyáért)


CSÜTÖRTÖK – augusztus 17.

KÖZNAP

18:00 Rózsafüzér

18:30 Szentmise

(Bodnár Lajosné sz. Szép Erzsébetért halála első évfordulóján)


PÉNTEK – augusztus 18.

         KÖZNAP

18:00 Rózsafüzér

18:30 Szentmise

(Meghalt Imre és Irén szülőkért és nagyszülőkért)


SZOMBAT – augusztus 19.    

        SZENT BERNÁT APÁT, EGYHÁZTANÍTÓ            EMLÉKNAPJA

          18:00 Rózsafüzér

18:30 Szentmise


VASÁRNAP – augusztus 20.

SZENT ISTVÁN KIRÁLY. MAGYARORSZÁG FŐVÉDŐSZENTJE FŐÜNNEPE

 8:30 Szentmise

(Frühwirt Jözsefért halálának évfordulóján)

12:00 Keresztelő: Bíró Alex
13:00 Keresztelő: Jádi Benedek Noel és
                              Jádi Marcell 

17:00 Szentmise

(Meghalt Jámbor szülőkért, nagyszülőkért)