AZ EGYHÁZKÖZSÉG HÍREI

Sandor Keresztes, 2016. aug. 11. 0:54   [ 2018. jan. 16. 7:28 frissítve ]
MÉNFŐCSANAKI IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ

    Egy éve, 2015, nov. 14-én alakult meg plébániánk ifjúsági közössége, a MIT (Ménfőcsanaki Ifjúsági Találkozó), amely azóta hét alkalommal tartott összejövetelt. A csapat egyik tagja, Óhidi-Légmán Erik így jellemzi a működésüket:
    "A találkozó lényege, hogy a fiatalok összejöjjenek egy olyan helyen, ami nem egy szórakozóhely, de mégis kulturáltan tudnak szórakozni egy vallásos környezetben. Ezeken az összejöveteleken hangulatos játékok, társasozás, beszélgetések zajlanak. Fontos pont még az ima is, így mindig egy Miatyánkkal kezdünk és egy Üdvözlégy Máriával fejezzük be a találkozónkat. Az összejövetelen a csapat által hozott üdítőket és süteményeket fogyasztjuk".
    Az egyéves évfordulót a múlt szombaton - stílusosan tortával - ünnepelték. Az eseményen készült fényképek ITT láthatók.  

ÚJ ÓLOMÜVEG ABLAKOK A TEMPOLOMBAN

Amint bizonyára mindenki észrevette, - a Tichi és a Törzsök házaspárok áldozatkészségéből -  elkészültek a templom két új ólomüveg ablakai. Hefter László alkotásai nagyon szépen sikerültek: művészi igényesség a kialakításban, a legkiválóbb üveg,  az anyag használatában.    

Mivel még két színes ólomüveg ablak megvalósításra vár, a mai napon egyházközségi gyűjtést hirdetünk meg. A két ablak ára: bruttó 2.6 millió Ft. Mivel  egy nagyobb összegű adományt már kaptunk a fenti célra, még 2.1millió Ft szükséges a megvalósításhoz.

Szeretettel kérjük a testvéreket, lehetőségeikhez mérten támogassák a hiányzó két színes ablak elkészültét.

Az egyik Szent Ferencet ábrázolja majd, a másikon pedig az Oltáriszentség szimbólumaként egy kehely és egy ostya jelenik majd meg.

Előre is köszönjük a kedves hívek adományait!


LAKOSSÁGI FÓRUM

   Nagy számban, több mint hetvenen jelentek meg –  helyi lakosok köztük az egyházközség hívei – a Horgas utcai beépítés tárgyában rendezett pénteki fórumon. Hálásan köszönjük az aktív részvételben is megnyilvánuló közösségi felelősséget, amelyre alapozva remélhetőleg eredményes tárgyalásokat folytathatunk a megvitatott problémák megoldására. A fórumról szóló beszámoló itt olvasható: Összefoglaló a lakossági fórumról

    Az akció egyik látható eredménye, hogy a temetőhöz vezető úton már ki lett helyezve a súlykorlátozó tábla!

BÉRMLÁSI FÉNYKÉPEK

    Április 23-án, szombaton került sor az idei bérmálásra. Az előesti szentmise keretében Várszegi Asztrik püspök-főapát úr tizenhét fiatalt bérmált meg. Az eseményről készült fényképek itt tekinthetők meg: Bérmálási fényképek - 2016

Comments